Jesper Odelberg är allt möjligt: ståuppkomiker, föreläsare, debattör, skådespelare, musiker och gisslare av samhällets och våra egna svagheter. När han på nittiotalet tog klivet in i artistvärlden blev han unik. Jesper har en CP-skada och som rullstolsburen scenpersonlighet har han fått ta en hel del strid med allas våra fördomar om funktionshinder och rullstolar. Nu har Jesper börjat skriva egen musik och har tillsammans med de rutinerade musikerna Michael Krönlein, Gunnar Frick och Henrik Cederblom bildat Jesper Odelberg Band (tidigare även Göran Berg som av personliga skäl tagit ett steg tillbaka). Deras föreställning ”Den normalfungerande människans börda” är en personlig föreställning med musik och StandUp som bjuder på Jespers egenskrivna låtar, speciella tolkningar av andras låtar sanna berättelser från en ibland bister verklighet och självklart massor av humor.

Tillsammans bildar de nu Jesper Odelberg Band. För Hela Sverige!

Michael Krönlein: Basist och kompositör sedan 70-talet. Michael har spelat med de flesta i alla möjliga sammanhang. Ingår exempelvis varje år i Varieté-orkestern i Carl-Einar Häckners Varieté på Liseberg.
Gunnar Frick: Spelar klaviatur, dragspel, gitarr och pedal steel guitar. Frick har varit verksam i Göteborg sedan 1980-talet, där han spelat med ett flertal band som Psychotic Youth, Bad Liver och Alimony. Han har även spelat och turnerat med bland andra Weeping Willows och Lars Demian.
Henrik Cederblom: Spelar de flesta stränginstrument bl.a. gitarr och dobro. Medlem i bandet Den Fule och spelar med artister som Sofia Karlsson, Freddie Wadling, Daniel Lemma, Dan Berglund. Jobbar också som kompositör och producent.

En mycket musikalisk, rolig och intelligent föreställning. Jespers egna texter är fulla med ilska, kärlek, samhällsengagemang och humor/
Expressen 29 jan 2014

En spontan och varm föreställning (…) det blir smärtsamt tydligt att den här föreställningen är så mycket större än några sånger och vitsar. /
Bohuslänningen 14 juni 2013

Föreställningslängd: ca 1 tim 30 min exkl. paus.

Pin It on Pinterest