Jag börjar bli väldigt trött på att hela tiden och ständigt och jämt behöva försvara min politiska övertygelse!
Människor som jag känt från förr. Alltså, bekanta, kompisar, vänner. Ja till och med nära och kära! Har nu tjatat på mig om att jag tala om varför jag är socialist!
Så låt mig nu en gång för alla få förklara varför. Jag ÄR en övertygad socialist. Det får ni leva med! Jag också! Och jag är det med stolthet och med glädje!
Jag ÄR en övertygad socialist! För att jag som åttaåring, skulle fylla nio låg på Bräcke Östergård och hade opererats. Mina ben var fastbundna i sängen och jag låg med benen isär i 45 graders vinkel. Gipsskenorna skavde hål på mina hälar, djupa hål! Så på nätterna låg jag och skrek.
Kerstin Olofsson, en elak natt tant kom in och drog mig i håret, drog mig i öronen och örfilade mig. Det hade till följd att jag inte ens vågade säga till om jag behövde kissa! Så om hon jobbade natt, så kissade jag hellre ner mig än att ropa på henne. En morgon kom hon på mig. Hon och en annan elak tant som hette Anna-Lisa. De sa:
“Du beter dig ju som en bebis! Om du beter dig som en bebis. Ska du behandlas som en bebis!”. Jag var åtta år, skulle fylla nio. De satte på mig en blöja med snibbar, så gick de och hämtade en spjälsäng och la mig i, och sa:
“Nu kan du ligga där och vara bebis!” Och gick och stängde dörren!  Jag var åtta år, skulle fylla nio! Jag blev en övertygad socialist!  När jag i mitten av 80-talet kom tillbaka till Bräcke för att bo där mer permanent och upptäckte att av tio ungdomar på min avdelning så var det bara två eller tre som hade familj! Resten var bortlämnade!  Eller när min vän Edde Piper, en kille som pratar med BLISS och satt i en manuell rullstol, skällde ut en av personalen, Vivi på BLISS. Och Vivi reagerade med att köra in Edde på sitt rum och fälla ner BLISS-kartan och sen gick hon och stängde dörren! Jag blev övertygad socialist samma år vid Lucia när Maria Bertilsson, en gravt CP-skadad då tjugotvåårig tjej, hade varit på Dalheimers Hus, ett aktivitetshus för funktionshindrade människor som fortfarande finns och som jag älskar, och bakat lussekatter och pepparkakor tillsammans med en annan tanta som hette Linnea.  När hon kom tillbaka ställde sig personalen i en ring runt Maria, hon hörde dåligt, så man behövde inte tala lågmält och jag minns vilka det var. Det var Maud, Ingrid, Vivi, Märta, Rebecka, Mitzi och Linnea. Och Maud frågade: ”Har Maria haft händerna i degen?” Och Linnea svarade: ”Nej verkligen inte!” Och då sa Maud: ”Vad bra! Då går det ju att äta.”  Jag blev övertygad socialist när jag 1998 kom till New York och Harlem och såg svarta funktionshindrade människor ta sig fram på hemmagjorda rullbrädor!  Jag tänkte: ”Här måste man vara rik för att få ett hjälpmedel!”
Eller när jag ett år senare åkte till Peking och fick se vad Mao har förstört för människorna.
Mao Tse Tung ännu en i raden av gubbar som har gjort ont i socialismens namn och missbrukat socialismens namn precis som Ulf Ekman missbrukar Jesu namn. Jag bestyrks i min övertygelse när jag nu ser ut över världen via TV, tidningar och internet hur folket reser sig och diktaturer faller i Tunisien, i Egypten, i Libyen och i Jemen. Jag blev övertygad socialist när jag 2002 jobbade på socialdepartementet för Lars Enquist och för första gången hörde vänsterpartiets dåvarande partisekreterare Lars Ohly prata om funktionshindrades rätt och skyldigheter! Jag bestyrktes ännu mer i min socialistiska övertygelse när Lars Ohly som första partiledare någonsin! Självmant på eget bevåg anmälde sig att gå tillgänglighetsmarschen! Sedan följde de andra med, för ingen vill ju vara sämre än en socialist! Jag bestyrktes i min övertygelse när jag förra året under valrörelsen hörde Lars Ohlys en timmes långa tal på stora scen i Almedalen ägna fem till tio minuter åt funktionshindrades rättigheter och skyldigheter!  Ingen annan partiledare sa någonting! Jag bestyrks i min socialistiska övertygelse när vår EU-parlamentariker Eva-Britt Svensson åker till Tyskland för att debattera den svenska sexköpslagen!
Men vad viktigare är, att  min övertygelse bekräftas när jag får mail från folk från hela landet som far illa i detta högerns vanskapta land!
Låt mig ta ett exempel.

”Hej Jesper!

Hoppas att allt är bra med dig. Vi känner ju inte varandra mer än genom Fb.
Såg att du också var med i sidan om Fas 3 mm.
Jag har hamnat där och varit ute för att se vad jag nu ska göra för “meningsfullt” och “kompetenshöjande”…
De som redan var med satt och läste tidningen på nätet. I det sociala rummet så stickade dem. Skulle snart få sy gardiner… Själv så kan jag inte sticka eller sy, men jag skulle få rita! 8 tim/dag!!!
Känner mig genast ett steg närmre ett jobb! NOT!
Ha det bra!
Din Fb-vän, Annika”

Det är högerns och borglighetens löning att bekämpa långtidsarbetslösheten!
Ifrågasätt aldrig mer min politiska övertygelse! För jag ÄR övertygad socialist!
Ifrågasätt i så fall långt mycket hellre vilket samhälle vi lever i.

Pin It on Pinterest