När ska samhället börja ta människor med olika funktionsnedsättningar på allvar?
Jag är socialist! Vissa människor tycker att det är konstigt, de säger:
”Jesper! Förstår inte du att du är med i fel lag. ATT DU TJÄNAR MER på Alliansens politik?!” Jo, det är kanske sant att jag får mer pengar över i plånboken med Anders Borg.
Men politik handlar inte för mig om att se om mitt eget hus!
Efter valet 2006 gick jag med i Vänsterpartiet och jag tänker stanna tills jag inte längre kan sitta upprätt! Jag tror till och med att jag vara med att vända skutan, bara jag får förtroendet!
Det är mycket att göra på området kring funktionshinder-frågor.  LSS t.ex. ser jag som en jämställdhetslag mellan funktionshindrade och andra! Försäkringskassans regler har hårdnat även på det området! Jag känner nu till flera personer som idag lever under ständig nervositet, rädda över att få mindre assistanstimmar eller till och med helt indragen! Dessa människor har fått gå igenom Försäkringskassans ”stålbad” med kränkande frågor som:
”Hur lång tid tar ett toalettbesök? Hur lång tid tar det att duscha? Hur lång tid tar det att äta?”
Försäkringskassan kallar det för ”grundläggande behov”. Man hittar på uttryck som: ”Gaffeln till munnen regeln”. Den innebär att om man kan föra en gaffel till munnen behöver man inte lika många timmar, även om man inte kan lägga upp maten själv! Försäkringskassans hårdare bedömningar har påbörjats utan några som helst politiska beslut! Det ska man veta om!
Nu undrar jag: Vet stadsrådet Maria Larsson (KD) om det här? Om hon gör det? Varför gör hon inget åt det?

Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Pin It on Pinterest